Congrés professional d’artesania 2021

L’emissió en directe del II Congrés Professional d’Artesania es podrà veure en aquesta pàgina a partir del dimarts 11 de maig a les 16h

“WELCOME: DEL SOUVENIR A L’EXPERIÈNCIA”

11 i 12 de maig de 2021 – Versió digital

El Congrés professional d’Artesania té la voluntat de generar una plataforma de reflexió i debat sobre l’artesania, tal i com estableix el Pla Estratègic d’Artesania impulsat pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya. Un punt de trobada per compartir recursos, eines, valors, experiències, enfortir el sector i, fomentar l’intercanvi d’idees i sinergies entre els diferents actors creatius i productius. 

El congrés tractarà al voltant de temàtiques d’actualitat que permetran al sector actualitzar i reforçar el seu posicionament i la seva projecció professional. Amb aquest objectiu, en la segona edició s’aprofundirà en un dels àmbits on el sector artesà pot jugar un paper principal i competitiu: el Turisme Creatiu i experiencial

És clar que la pandèmia ha paralitzat el turisme a nivell mundial, i totes les activitats que s’hi relacionaven. Aquest turisme, renovat, actualitzat i de qualitat, però, es podrà reprendre en un futur no molt llunyà. Per tant, és un bon moment per a què els tallers artesans es preparin per a un tipus de turisme diferent que tindrem, més cercador de l’experiència que del producte. I que, mentre no pugui venir el turisme internacional, és una bona oportunitat per anar-se preparant i, a la vegada, atraure el turista local. 

El Turisme Creatiu és considerat com la nova generació de turisme cultural, i es caracteritza per la interacció entre turistes i creatius locals, mitjançant la realització d’una activitat artística i creativa. Un sector en plena expansió que atrau cada vegada més seguidors per tot el món, desitjosos de realitzar una activitat que els permeti descobrir la cultura del seu destí, tot compartint moments privilegiats amb els creatius locals. 

És per aquest motiu que, en el marc de la 2a edició del Congrés, analitzarem el seu potencial, tractarem les pautes i coneixerem les eines per convertir l’artesania en un element actiu i atractiu per al turisme creatiu que rebem al nostre país.