Cal Biel – Forja Artística

A Cal Biel de l’Espluga de Francolí som ferrers des de 1903.

Els nostres orígens són els d’un ferrer de poble. Aquell ferrer manyà que sabia fer de tot allò que feia falta en un poble en constant desenvolupament. Són els orígens d’un ferrer que era l’ànima d’un poble.

A causa de la modernització i la revolució industrial aquell ofici a poc a poc va anar canvian, i és en aquests moments quan a cal Biel es van començar a fer coses diferents. Es comença a utilitzar la forja per a crear peces útils però amb un fort motiu artístic.

La forja permet moltes possibilitats d’expressió d’idees, des de la més clàssica a la més moderna, tant per decoració d’interiors com d’espais públics. A Cal Biel, deixem córrer lliurement les idees, i transformem el ferro, amb el foc i cop a cop, en obres plenes de bellesa, creativitat i simbolisme, que li imprimeixen una personalitat pròpia, característica de la nostra obra.

Treballem per encàrrec, i generalment amb total llibertat a l’hora de crear les nostres obres. D’aquesta manera al llarg de les generacions els Biel ens hem creat un estil ben propi i peculiar. Un estil que amb saviesa sabem adaptar a l’entorn on siguin col·locades les nostres obres, ja sigui en una moderna casa de disseny o als més antics castells i monestirs.

La nostra obra destaca per l’extens repertori d’escultures i l’especial estil en la creació de caps i cares endimoniades, i de caps de drac i altres bèsties llegendàries. Així com l’àmplia obra realitzada per la reconstrucció i decoració del Monestir de Poblet, amb diferents creus d’altar, crucifixos, lampades i canelobres de tot tipus i mides.

Als nostres treballs més habituals hi consten baranes, làmpades, portes, picaportes, caps d’éssers mitològics, espalmatòries, reixes, llums de taula, escultures, capçals de llit, aplics, faristols, trofeus, forrellats de portes, taules, escuts, teieres, ferros pel foc, lletres, cartells, creus i crucifixos, plaques commemoratives i un llarg etcètera de peces i eines.

Passeig Canyellas 1, 43440 – Espluga de Francolí, Tarragona

Valentí Martí Canudas / 655 807 066
Enric Martí Griñó / 689 159 119
E-mail: vmartic@tinet.org
Pàgina web: www.forjacalbiel.cat