Art i artesania a l’escola: La intel·ligència de la mà

El CIFE i la FAAOC es complau a convidar-vos a la xerrada a càrrec de Jesús-Àngel Prieto, doctor en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i professor de l’Escola Massana-Universitat Autònoma de Barcelona.

L’art i l’artesania comparteixen la seva voluntat de formalitzar, de donar forma: és un territori on la mà i la raó van plegades. Cal revisar la preponderància del logos respecte al fer, o afirmar com Anaxàgoras que els humans som intel·ligents perquè tenim mans, i no com deia Aristòteles que tenim mans perquè som intel·ligents. A través de les potencialitats del treball artesà podrem descobrir noves estratègies per implicar i interessar als nens i nenes tot gaudint de la diversitat de maneres de comprendre i interactuar amb el món.

Adreçada a mestres d’infantil i primària, estudiants de MEI-MEP-Doble grau i tothom interessat en l’art, l’artesania i les seves possibilitats en l’àmbit educatiu.

Presentaran l’acte Antoni Portell, director del CIFE i Judith Camps, mestra artesana d’imatgeria festiva, presidenta de la FAAOC.

Dijous 30 de maig de 2019, a les 17:30 a l’aula d’Educació Visual i Plàstica de l’edifici B del Campus Miramarges (Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya).

Us agrairem que confirmeu la vostra assistència tot omplint aquest formulari.

CIFE. Unitat de formació del professorat d’Infantil, Primària i Secundària – formacio.cife@uvic.cat

Amb la col·laboració del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya.