La UVic-UCC i la FAAOC promouen un curs d’estiu sobre la construcció de gegants i capgrossos com una eina pedagògica

La Universitat d’Estiu de la Universitat de Vic- Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) proposa del 2 al 4 de juliol el curs «La construcció de gegants i capgrossos a l’escola: de la tècnica a la didàctica». Aquest curs, una iniciativa de la FAAOC i la UVic-UCC, està adreçat a mestres d’educació infantil primària i secundària, professors i alumnes del cicle de grau superior d’arts plàstiques. Els participants descobriran mitjançant una experiència pràctica de construcció d’un gegant o un capgròs com dissenyar i implementar a l’aula la metodologia del treball artesà. El procés d’inscripció ja està obert (Per més informació i inscripció clica aquí)

La proposta formativa es centra en el procés d’elaboració d’una figura festiva per l’aula o per l’escola. A partir d’un procés creatiu i metodològic, els participants poden conèixer de manera pràctica el treball plàstic, amb materials i tècniques artesanes d’ofici.

En el camp educatiu es valora molt la imatgeria festiva, ja que és un potent element aglutinador i popular, el qual, aplicat a l’aula i a l’escola, ofereix la possibilitat de donar visibilitat a símbols col·lectius i d’identitat. És en aquest sentit que la formació ofereix als centres que vulguin participar-hi crear les seves pròpies imatges i símbols col·lectius.

El curs serà impartit per la mestra artesana en imatgeria festiva i presidenta de la FAAOC, Judith Camps amb la col·laboració del mestre Antoni Gimeno.

L’octubre de 2017, FAAOC i el Centre d’innovació i formació en educació (CIFE) de la UVic- UCC ja van iniciar una línia de col·laboració amb la jornada «Les tècniques artesanes: aplicacions didàctiques a l’aula des d’una mirada transversal i interdisciplinària».